طريقة الفسيخ بكل اسراره
ده فيديو للوصفة كاملة بالتفصيل👇 الطريقة كاملة مكتوبة تحت برده😘
المقادير
سمك بورى
ربع كيلو ملح خشن
4 ملاعق كبار ملح ناعم
2 ملعقة كبيرة كركم
2 ملعقة كبيرة شطة
ربع كوب زيت
المقدمة
موضوع النهارده انا مش جايه اكلمك عن سعر الفسيخ في السوق ولا هقول لك هتوفري قد ايه لو عملتيه في البيت بس هقول لك على كل اسرار تحضير الفسيخ وايه الفرق بين انواع البوري المختلفه وايه الفرق بين البوري اللي بيتملح وبين الطوبار وكمان هقولك لو ملحتي بوري البحر هيحصل ايه وهقول لك ازاي تختاري احسن سمكه بوري تتعمل معاك فسيخ لان انواع السمك البوري كثير ودي حاجه جديده علينا ان احنا نعرفها كلنا عارفين ان البوري في منه المزارع وفي منه الطوبار واوقات كتير بنتلخبط في الشبه بينهم بس ماكناش نعرف ان في انواع ثانيه كتير فالنهاردة هقول لكم عليهم
الطريقة
في البدايه علشان تعرفي ان سمكه البوري طازه لازم يكون جسم السمكه بيلمع وكمان الشكل الظاهري من بره للسمكه يكون طازه ما تكونش دبلانه وباينه ان هي بايته وكمان الخياشيم بتاعتها تكون لونها احمر لون الدم لان لون الخياشيم الاحمر ده من اهم العلامات اللي تبينلك ان السمكه طازه وكمان عينيها تكون بتلمع وريحه السمكه باينه ان هي ريحه فريش ريحه السمك الطازه وعايزه اقول لكم ان في انواع كتير شبه البوري بس ما ينفعش تتعمل فسيخ انا حطيت لكم صور بيها فى الفيديو علشان تعرفوا الفرق بين كل الانواع دلوقتي حابه اقول لكم ان احسن نوع بوري ممكن يتعمل فسيخ هو بوري المزارع ده بيكون سمين وحلو وبيطلع معاك الفسيخ طعمه حلو طبعا
ودلوقتى نبدأ نجهز السمك بالنسبه لي من اهم الخطوات اللي تطلع لك الفسيخ ناجح هي غسيل الفسيخ ومش كل المحلات طبعا بتعمل الكلام ده احنا بنعمله في البيت علشان نطلع حاجه نضيفه لاولادنا هنغسل الفسيخ كويس جدا وندخل المياه كده في الخياشيم هتلاحظوا ان في الحوض بينزل في بواقي طينه واهم حاجه انك تدخلي المياه في بق السمكه علشان برده بيكون في بواقي طينه عد ما غسلناه كويس جدا
هنجيب مصفه وهنحط تحتها طبق علشان اي مياه هتنزل من السمك تنزل في الطبق ده وهنبدا نجيب مناديل مطبخ وندخلها كده في الخياشيم علشان تشرب اي مياه ودم هينزل من بطن السمكه لحد ما تنشف معانا خالص والمناديل دي بتتغير من مرتين لثلاث مرات على حسب ما تحسي ان السمكه خلاص نشفت معاكي وبدات ماتنزلش ولا مياه ولا دم هتبداي تحطي المناديل كده وترصيهم يبقى راسها تحت وديلها فوق وتقلبيها من وقت للثاني على كل جنب والاهم ان انت في الوقت ده هتغطي بطرحه خفيفه علشان الهواء يقدر يدخل لها وكمان ما يجيش عليها حشرات ولا دبان وهتسيبها في مكان فيه هواء لحد ما تنشف معاك انا بيتها ليله كامله طبعا لو انت هتعمليه من الصبح بدري فبالتالي تقدري تملح في نفس
اليوم اهم حاجه يقعد معاك حوالي اكثر من 12 ساعة يكون مكان فيه هواء وما فيهوش شمس ده المهم و طبعا السمكه لسه على حالتها ولا بطنها اتنفخ ولا حصلها حاجه وده راجع لنجاح الفسيخ معانا اهم خطوه لنجاح الفسيخ معانا هو المساج وده عبارة عن انك بتبدئى تضغطي علي السمك كده وتعملي خلخله للحم ان هي تسيب السلسله تبدا السمكه تطرى معانا ثاني اهم حاجه وانت بتعملي المساج ما تعمليش مساج لمنطقه البطن عشان لو عملتي مساج لمنطقه البطن هتبدا احشاء السمكه تتاثر وتطلع معاك البطن طعمها ممرر وممكن يتحول الفسيخ كله للطعم الممرر احنا عايزين الفسيخ بتاعنا يطلع زبده وكمان مسكر
دلوقتي هنبدا نجهز خلطه التمليح معانا ربع كيلو ملح خشن وهنضيف عليه اربع معالق كبار ملح ناعم انا بعمله كده علشان ما يبقاش عادب انا عايزاه
معتدل ودلوقتى هنضيف معلقتين كركم ومعلقتين شطه وهنضيف ربع كوبايه زيت عشان يخلي معانا الفسيخ سمين وهنقلب كويس جدا لحد ما يكونوا معانا زي حبيبات الرمله المبلول دلوقتي هنبدا نحشي الخياشيم بتاعه السمكه وتبداي تضغطيها عشان الملح يثبت جواها هتبداي تدهني جسم السمكه الخلطه اللي انت عاملاها علشان يكون جسم السمكه واخد من نفس الطعم وهتبدا ترصيه في كيس ولازم ترسي كل سمكتين عكس بعض الراس تحت والديل قصادها علشان الملح يوصل لكل حته في السمكه انما لو رصتيهم كل الراس في نفس الناحيه فنص السمكه بس هيكون متحدق جامد اوي والديل مش هيكون متحدق اوي فاحنا عايزين السمك كله يطلع بنفس الحدق طبعا بعد ما حشينا كله هيتبقى معانا شويه ملح صغيره هنبدا نرشهم كده ونزلهم بين السمكات علشان يكون الحدق معانا واصل لكل حته في السمكه طبعا انت ممكن تستبدلي الاكياس وتملح في علبه بس دي بتبقى مخصصه للفسيخ عشان الريحه ما بتروحش منها تماما اهم حاجة تقفلى الاكياس كويس وتخرجى الهواء منها وبين كل كيسين هنلف عليهم لزق كويس عشان نمنع تسريب المياه بتاعت الفسيخ وكمان الهواء ميدخلش وهنكرر العملية دى من 3 ل 4 مرات اهم حاجة اخر كيسين يكون لونهم اسود عشان الضوء ميوصلش للفسيخ ويبوظ مننا وطبعا يفضل نحط الفسيخ على طبق او صينية عشان لو نزل مياه وكمان لازم كل يوم تقلبى الفسيخ عشان تضمنى ان الملح وصل لكل السمك بنفس القدر وبس كده هتسيبه فى حته شبه دافية بس مش جنب فرن او بوتاجاز وفى نفس الوقت مش مكان ساقع
طبعا هيكون جاهز امتى ؟
لو الجو حر هيجهز فى خلال 10 ايام
لو الجو ساقع هيجهز فى خلال 15 يوم
وبس كده لو عايزين تشوفو النتيجة هينزل فيديو على القناة بعد 15 يوم من تمليحه على قناتنا بيت ماما
وبألف هنا وشفا بتمنى الوصفة تعجبكم 😊
دمتم بخير 🥰😊