جلاش بحشوة الكنافة والمكسرات
ده فيديو للوصفة كاملة بالتفصيل👇 الطريقة كاملة مكتوبة تحت برده😘
مقدمة
من الحلويات اللذيذه اللي بتتاكل طول السنه هي جلاش بالكنافه بتكون اسرع حاجه لو عندك ضيف او لوحابه تاكلي حلويات انت وولادك هنعملها النهارده بطريقه سهله وبسيطه تعالوا نعملها مع بعض
المقادير
جلاش
125 جرام كنافة
ربع كوب سمنة بلدى او زبدة
ملعقة كبيرة سكر بودرة
كوب خليط جوز الهند بالمكسرات
نصف كوب سمنة بلدى
مقادير العسل
كوب سكر
كوب ماء
ملعقة صغيرة فانيليا
نصف ملعقة كبيرة جلوكوز
نقطتين عصير ليمون
الطريقة
اول حاجة هنجهز الحشوة معانا كنافة لازم تكون مجمدة هنطحنها عشان تبقى ناعمة معانا وهننزلها فى بولة وهنضيف عليها ربع كوب سمنة بلدى او زبدة وهنقلبهم كويس عشان السمنة توصل لكل الكنافة ودلوقتى هننزلهم فى طاسة على النار وهنقلبهم لحد مايوصله للون الدهبى ودلوقتى هنضيف ملعقة كبيرة سكر وهنقلب لجد ما السكر يدوب خالص وكده الكنافة جاهزة هنضيف عليها كوب جوز هند بالمكسرات وهنقلبهم لحد ما يختلطوا و كده الحشوة جاهزة
ودلوقتى معانا لفه جلاش نص كيلو وهنفردها وهنأخد ورقة وهنطبق ربعها وهنبدأ نضيف حشوة الكنافة بالمكسرات وهنقفل الاجناب وهنبدأ نلفهم رول وهنرصها فى صينية و بعد مانخلص كمية الجلاش كلها هنقطعها صوابع وهى فى الصينية عشان الحشو ميخرجش منها و هننزل عليها بنص كوب سمنة بلدى او زبدة نوزعها كويس عشان كل الجلاش يتحمر بنفس الدرجة وهندخلها الفرن على درجة حرارة 200 وهنسيبها فىىالفرن لحد ماتوصل للون الدهبى الى متعودين عليه فى الجلاش
ولحد ما الجلاش يجهز هنبدأ نحضر العسل فى كسرولة هنضيف كوب سكر وكوب ماء و ملعقة صغيرة فانيليا ونصف ملعقة كبيرة جلوكوز ونقطتين عصير ليمون وهنسيبها على نار متوسطة 5 دقايق وهو بيكون قوامه خفيف شوية مش تقيل
اول ما الجلاش يجهز هننزل عليه العسل و نسيبه لحد ما الجلاش يشرب العسل و يبرد وكده تكون جاهزة للتقديم
وبألف هنا وشفا بتمنى الوصفة تعجبكم 😊
دمتم بخير 🥰😊