فراخ مشوية بتتبيلة خل التفاح
ده فيديو للوصفة كاملة بالتفصيل👇 الطريقة كاملة مكتوبة تحت برده😘
مقدمة
اوقات كتير بيجي لنا ملل من طعم الفراخ وبنحب دايما نجدد فيها عشان كده النهارده هعمل معاكي الفراخ بطريقه سريعه جدا ولذيذه وكمان تتبيلتها مختلفه
المقادير
فرخه
بصلة
7فصوص ثوم
فلفل الوان
2 ملعقة كبيرة عصير ليمون
ملعقة كبيرة خل تفاح
ملح
ملعقة صغيرة بابريكا
نصف ملعقة صغيرة شطة
نصف ملعقة صغيرة فلفل اسود
ملعقة صغيرة زعتر
كوب ماء
الطريقة
فى الكبة هنضيف بصلة و 7 فصوص ثوم و فلفل الوان وهنضيف 2 ملعقة كبيرة عصير ليمون و ملعقة كبيرة خل تفاح وهنبدأ نضيف البهارات ملح حسب الرغبة و ملعقة بابريكا و نصف ملعقة شطة و نصف ملعقة فلفل اسود ملعقة زعتر وهنخلطهم فى الكبة كويس لحد ما يتكون معانا خليط تتبيلة ناعم
ودلوقتى هنغسل الفراخ وهننقعها فى محلول مياه و خل وليمون وهنسيبها منقوعه ربع ساعة و دلوقتى هنغسل الفراخ كويس من المحلول و هنرصها فى برام فخار وهننزل عليها بالتتبيلة وهنسيبها فى التتبيلة اقل حاجة ساعتين وكل ماتقعد فى التتبيلة اكتر طعمها هيكون احلى
دلوقتى هنضيف كوب ماء على الفراخ وهنغطيها بورق زبدة و ورق فويل او بغطأ فخار وهندخلها الفرن على نار متوسطة لحد ما الفراخ تستوى وتكون دايبة معانا وبعد كده هنشيل الغطأ و هندخلها الفرن علشان تتحمر وتأخد لون وكده تكون جاهزة للتقديم
وبألف هنا وشفا بتمنى الوصفة تعجبكم 😊
دمتم بخير 🥰😊